jueves, 4 de octubre de 2012

Els Bombers de la Generalitat han treballat en una empresa de Santa Perpètua de Mogoda on hi ha hagut una fuita de clorur de metilè

Gencat.cat

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 22.05 hores en una empresa de gestió de residus industrials de Santa Perpètua de Mogoda on hi ha hagut una fuita de clorur de metilè barrejat amb oli que, en aquests moments, ja està del tot controlada. L'empresa, Distiller SA., es troba ubicada al carrer Vallès s/n del polígon industrial Can Bernades Subirà.
Tan bon punt s'ha rebut l'avís, els Bombers de la Generalitat s'hi han desplaçat amb 5 dotacions. Un cop a l'empresa, els treballadors ja havien aconseguit aturar la fuita, que inicialment havia provocat un núvol blanc que ha acabat dissipant-se. Com a mesura preventiva, s'ha demanat al servei 112 que informés totes les persones que anessin trucant al Telèfon Únic d'Emergències que romanguessin dins les seves cases fins a nova ordre en cas que notessin molèsties (picors, coïssors...). En total, i segons informa la Direcció General de Protecció Civil, s'han rebut 18 trucades però no consta que cap persona hagi hagut de ser atesa amb els símptomes descrits, malgrat que s'ha activat també una ambulància de retén.
A l'interior de l'empresa, els Bombers han notat tan sols la fortor dels productes que havien fuitat i la seva tasca ha consistit ha ventilar bé les instal·lacions de la firma mentre el servei de manteniment de Distiller SA. recollia les restes del producte, que prèviament havien estat neutralitzades amb sepiolita, producte absorbent emprat pels Bombers en aquest tipus de serveis. Les causes de la fuita encara no s'han determinat.
Hores d'ara tan sols resta a l'empresa una dotació dels Bombers de la Generalitat i la recomanació de confinar-se ha estat absolutament aixecada. Tampoc no s'ha hagut d'activar cap pla d'emergències.

No hay comentarios:

Publicar un comentario