domingo, 28 de abril de 2013

28 d’abril 2013. Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball

Gencat.cat

Igual que el surrealista René Magritte afirmava "Això no és una pipa", just sota el dibuix d’una pipa, per subratllar la distància que hi ha entre les imatges i la realitat, nosaltres assegurem que "Treballar junts per a la prevenció de riscos" no és un lema. Ho sembla, sí, i de fet encapçala amb grans lletres tots els materials de la campanya 2012-2013 de l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball. Però afirmem que no és un lema perquè, en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, "treballar junts" és molt més que una bona intenció: és un requisit per a que la prevenció funcioni.

No és en va que la Llei de prevenció de riscos laborals es basa en la col·laboració d’empresa i treballadors en l’àmbit de la prevenció, però la campanya europea va molt més enllà del mer compliment de la normativa. Propugna aquesta col·laboració perquè s’ha demostrat molt efectiva, imprescindible, per reduir els danys a la salut derivats del treball.

La Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals i patronals més representatives miren de donar exemple d’aquest "treballar junts" cada 28 d’abril amb la tria d’un cartell unitari per commemorar el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, i mirant de superar amb diàleg i compromís les naturals discrepàncies al sí del Consell de Relacions Laborals, que és l’òrgan de consulta i participació institucional dels agents socials i econòmics en el disseny de les polítiques públiques, entre altres, en matèria de seguretat i salut a la feina.
(...)

No hay comentarios:

Publicar un comentario