miércoles, 10 de octubre de 2012

Protecció Civil alerta als col·lectius més vulnerables de l'àrea propera a Barcelona per l'alta concentració de pols sahariana

Gencat.cat

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebut aquest migdia, per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental del departament de Territori i Sostenibilitat (TES), un avís de què durant el dia d’avui, i fins demà, està prevista la intrusió de pols sahariana amb concentracions de pols en superfície d’entre 20 i 40 μg/m3 associada a unes condicions atmosfèriques que en dificultaran la dispersió.
 
Els municipis més afectats per aquesta concentració de pols poden ser:
 
- Barcelonès: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.
 
- Baix Llobregat: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, El Papiol, Pallejà, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans.
 
- Vallès Occidental: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.
 
- Vallès Oriental: Granollers, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.
 
 
Per tal d’evitar l’emissió de més contaminants, es recomana evitar l’ús del vehicle privat si no és imprescindible, i fer servir el transport públic sempre que sigui possible.
 
A més, es demana especial precaució a la població més sensible de les zones afectades, com la gent gran i persones amb malalties respiratòries. A aquests col·lectius se’ls recomana no realitzar esforços ni activitats físiques intenses a l’aire lliure.
 
En aquest mateix sentit, el Servei Català de Trànsit ha emès un comunicat de premsa en què informa que s’ha limitat la velocitat a 90 km/h a les vies amb velocitat variable: C-31 sud, C-32 sud i el tram Martorell- Diagonal (AP-7/AP-2 i B-23), llevat d’aquells trams en què la velocitat és inferior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario