domingo, 12 de febrero de 2012

L'índex de sinistralitat laboral a Catalunya baixa un 10,5% el 2011

L’any 2011, l’índex d’incidència de sinistralitat laboral (nombre d’accidents per cada 100.000 persones afiliades a la Seguretat Social) a Catalunya es va reduir en un 10,5% respecte al 2010 i d’aquesta manera es manté la tendència a la baixa de tots els accidents de treball independentment de la gravetat de les lesions que determinen.
Aquesta reducció de la sinistralitat ha estat notable pel que fa a l’índex d’incidència dels accidents lleus, que va baixar un 10,5%, i en la incidència d’accidents laborals greus, que es va reduir en un 9%. En canvi, pel que fa als accidents laborals mortals l’índex d’incidència va créixer un 23,5%.
El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, ha explicat que “la tendència de la sinistralitat laborals va a la baixa” i ha destacat que “estem en el bon camí però no podem baixar la guàrdia i hem de millorar en els casos d’accidents mortals”.
En aquest sentit, el director general ha anunciat “que la Inspecció de Treball ja ha començat una campanya específica per controlar i reduir els riscos en empreses i sectors on el 2011 s’han produït més accidents mortals”.
 
Ens els darrers sis anys, la tendència mostra que el risc de patir un accident de treball a Catalunya es va reduint. En aquest sentit, hi ha una clara tendència a la baixa de tots els accidents de treball independentment de la gravetat de les lesions que determinen. En el cas dels accidents mortals, tot i el repunt del darrer any, aquesta tendència també es manté.
 
En índexs d’incidència del total d’accidents laborals, la indústria va ser el sector on més es va reduir la sinistralitat durant l’any 2011 (-10,5%), seguida de la construcció (-9,4%), els serveis (-8,8%) i l’agricultura (-1,9%).

No hay comentarios:

Publicar un comentario